top of page
Search

Veģetārā lazanja ar kabaci

Veģetārā lazanja manās mājās ir regulārs viesis. Šī ir variācija par iepriekšējo tēmu - lazanjai ar biezpienu. Iesaku izmantot to, ko piedāvā vasara - mazus, zaļus, atsvaidzinošus kabačus. Šoreiz recepte ir vēl vienkāršāka, jo mērcē ir tikai paprika un sīpols, nekā lieka. Iemaisu arī svaigus zaļumus, tad dod apjomu un faktūru ēdot. Arvien nekādas Bešamela mērces - tikai sātīgs #biezpiens, un teikšu tā - kad manas mājas ēdāji bija tikuši pusē, tikai tad apjauta, ka tā ir #veģetārā versija. :) Lieliski garšo ar pāris saujām rukolas, kas pārlieta ar labu olīveļļu un balzāmetiķi - īstai Itālijas noskaņai.

Nepieciešams: *1 Vidējs kabacis *1 sarkanā paprika *9 lazanjas plāksnes *100g smalki saplēstas Kale kāposta lapas bez kāta. (Var aizstāt ar spinātiem) *600g biezpiena *1 ola *400g passata jeb sasmalcinātu tomātu savā sulā *1 saldais sīpols *125g mozzarella siera(Ja grib sierīgāk, ņem divas paciņas) *75 feta siers (ļoti labi garšo ar kazas vai brinza sieru) *Sāls, pipari, paprikas pulveris *Mazliet svaiga timiāna *1 ĒD eļļas

Pagatavošana: *Sakarsē krāsni līdz 190 grādiem, un ietauko taisnstūra stikla veidni ar eļļu vai nelielu sviesta gabaliņu. *Sāk ar mērci - sīpolu sagriež smalki un apcep uz pannas kopā ar sagrieztu papriku. Pievieno paprikas pulveri, tas dod saldumu, sāli, piparus - pēc garšas. Cep, kamēr sīpols paliek mīkstāks un pievieno 400g tomātu savā sulā - ļauj pasautēties un sabiezēt. Beigās pievieno Kale lapu kāpostu vai spinātus, ļauj tiem sazināties apjomā un kļūt mīkstākiem. Mērce nebūs pārāk daudz, jo kabacis ir slapjais dārzenis - Tu negribi, lai viss ir ūdenī. *Kabaci sagriež vidēja izmēra ripiņās. *Biezpienu sajauc ar 1 olu, svaigu timiānu un pipariem, sāli. *Pa to laiku mērce būs gatava - sāk likt lazanju kopā - ieklāj mazliet veidnes apakšā un sāk ar pastas plāksnēm. Uz tām seko puse no biezpiena masas, tad kārto kabačus (3-4 ripiņas rindā, 4 rindas), un atkal mērce. Es pabeidzu ar pastas plāksnēm, kurām uzliku mazliet mērces un pārbēru ar sieru, ko sagriezu smalkāk. *Cep krāsnī apmēram 40min, vai kamēr šķiet, ka ir gatavs. Var cept zem follija un sieru uzbērt beidzamās 10min, kad tikai ļauj tam izkust.

Voila! Ļauj mazliet atdzist, tad sagriezt ir vieglāk. Baudi savu veikumu ar prieku!

0 comments

Recent Posts

See All
bottom of page