top of page
Search

Veģetārā lazanja ar biezpienu

Kas ir pirmais, kas asociējas ar veģetāro lazanju? Sarežģīti. Vismaz tā minēja mani draugi. Ja tajā nav gaļas, tas noteikti ir sarežģīti. Patiesībā šis ir burvīgs, nesamākslots ēdiens, kas nudien nav sarežģītāks par klasisko lazanju. Bešamela mērces vietā es izmantoju biezpienu. Esmu izmantojusi arī ricotta sieru, kas ir treknāks, taču nejutu lielu garšas starpību, līdz ar to droši variet izmantot vājpiena biezpienu, garša nezaudēs no tā. Otras mērces sastāvā ir iespējami daudz dārzeņu un tomāti savā sulā. Šī ir maltīte, kur dārzeņu ir krietni vairāk nekā pastas plāksnes. Vīratēvs savu gabaliņu knapi apēda, esot ļoti sātīga. Tā ir laba zīme, ticiet.

Šis ir no tiem ēdieniem, ko dot cilvēkiem, kas saka, ka dārzeņi nav garšīgi vai no tiem nevar paēst.




Tad nu, atlokam piedurknes un ķeramies klāt. Sastāvdaļas 6 lielām vai 8 vidējām porcijām: * 2 vidēji burkāni (mērces pamats) * 1/2 purava baltās daļas (vai 1 sīpols) * 150g brūno šampinjonu * 1 vidējs baklažāns * 1 Sarkanā paprika * 1 vidējs cukīni (liekams starp kārtām, ne mērcei) * 800g tomāti savā sulā * 9 lazanjas plāksnes * 250g mozzarella siera * 600g biezpiena * 1 liela ola * 1 ĒD eļļa cepšanai * 1 tk sviesta (ja izmanto puravu) Garšvielas: * Sāls, pipari * 1tk brūnā cukura * Rozmarīns, timiāns vai provansas garšvielu maisījums * Sarkanās paprikas pulveris Pagatavošana: * Sakarsē krāsni uz 180 grādiem un sagatavo taisnstūrveida cepamo veidni. * Tomātu mērcei sagriež puravu. Pannā vai katlā uzkarsē mazliet eļļas un pievieno sviestu pēc brīža. Sāk sautēt puravus uz lēnas uguns. * Burkānus sarīvē, papriku sagriež nelielos gabalos, sēnes ripiņās, baklažānu mazos kubiciņos. Pannas saturam pievieno sēnes, apcep. Tad secīgi burkānus, papriku, un baklažānu. Apcep un šajā brīdī var pārvietot uz dziļāka izmēra katlu. * Pievieno garšvielas - sāli, piparus, sarkano papriku un mazliet brūnā cukura - tas neitralizē tomātu skābumu, bet nav obligāts solis. * Pievieno tomātus savā sulā un sautē, kamēr dārzeņi gandrīz mīksti, apmēram 10min. * Cukīni sagriež plānās ripiņās. Apkaisa ar nedaudz sāls. Tas ir paredzēts kārtojumam, nevis mērcei. * Biezpienu sajauc ar olu un garšvielām. Kārtīgi samaisa ar dakšu.

Sāk likt kopā lazanju: *Ieklāj mazliet mērces traukā un pirmās 3 pastas plāksnes. Es tās nemērcēju karstā ūdeni, lieku nepagatvotā veidā uzreiz iekšā. *Uz pastas liek 1/2 biezpiena masas. *Secīgi liek uz biezpiena cukīnī ripiņas (es lieku kopā 12 ripiņas - 3 ripiņas katrā līnijā) * Pārlej ar dārzeņu mērci un atkārto visu vēl vienu reizi. Sanāk divi šādi apļi un beigās es uz mērces uzlieku pēdējās 3 lazanjas plāksnes + mērci. Teorētiski var iztik ar mazāku pastas daudzumu, bet tā ir vajadzīga, lai uzsūktu mērces mitrumu, kā arī garšo labi. :) *Pārklāj ar folliju un cep 35min. Tad folliju noņem, uzber saplēstu mozzarella sieru un cep vēl 20min, kamēr siers zeltains. *Kad gatava, atstāj 10min mazliet atdzist, lai vieglāk sagriezt. Klāt var pasniegt svaigos lapu salātus, kas jauki atsvaidzina. Voila! *Dārzeņus var izvēlēties pēc savas gaumes, ja nepatīk baklažāns, aizstāt tikai ar papriku vai pievienot smalki sagrieztus selerijas kātus, tie izsautējas un nepaliek specifiska garša. Galvenais ir būrkani + sīpoli/puravi + tomāti.

0 comments

Recent Posts

See All
bottom of page