top of page
Search

Uz kafiju Liepājā!

Liepāja. Sveika, mīļā Liepāja! Divas dienas, viena nakts. Mazais Kurzemes atvaļinājums diviem slinkiem cilvēkiem. Dalos ar vietām un lietām, ko redzēt, ko apēst, kur būt. Mani un Jūsu ieteikumi vienkopus.


Naktsmājas – brīnišķīga vietiņa tuvu jūrai – hotel Villa Roze. Pieejams mini bāriņš, kur smuki novietot arī kādu mazu nieku, ko esi paņēmis līdzi. Čībiņas, dušas želeja, pudele ūdens – brīnišķīgi. Iespēja atvērt logus numuriņā, check! Un nesmej, ir vietas, kur tas nav iespējams. Par nakti šoreiz 70 eur, bet ir iespējams noķert cenas arī ap 40eur.


Vakariņas – Hot potato. Šis bija otrais gads, kad centāmies šeit iegriezties uz sātīgu maltīti un nebrīnos, kādēļ vienmēr aizņemts. Brīnišķīga vietiņa. Neskatoties uz šķietamo vienkāršību, tieši tas ir tas, kas pārspēj ikvienu restorānu. Laipna apkalpošana, gards ēdiens, daudzi nieki, kas nav nieki. Ūdens karafē – bezmaksas. Medus pie tējas – bez maksas. Silti pledi un iespēja rezervēt. Like, like, like.

Vīrs ēda burgeru. Tas tika pasniegts svaigiem salātiem un kartupeļu daiviņām. Es ēdu jēra gaļas kebabu. Jēru ēdu reti un zini, tas nepievīla. Bija tiešām gardi. Kas lieliski, klāt vari izvēlēties dārzeņus, lēcas vai kādu citu opciju. Tātad, vari paēst arī veselīgi. Kā arī, absolūti labākā, izcilākā burkānu kūka pasaulē. Nopietni! Karameļu mērce, vidiņš, biskvīts, nu viss! Par visu kopā samaksājām 35 eur, kas manuprāt, ir ļoti laba cena priekš šādām vakariņām.


Brokastu kafija – Boulangerie jau ir šķietama Liepājas klasika un ne velti. Kafija ir laba. Šoreiz devām iespēju Art hotel Roma dārzam. Vide skaista, apkalpošana mazliet skumdināja. Pēcpusdienā šķita, ka meitenes sagurušas, kas ir loģiski, bet kad tas atkārtojās arī no rīta, tad nu gan so so. Kafija vidēja, bet atmosfēra skaista. Šoreiz bez kūkām.



Apskates vietas: Liepājas pludmale ar tur esošajiem pludmales bāriņiem, vēsu kokteili vai ūdens glāzi, baltām smiltīm un peldi no rīta – obligāti!



Liepājas ezers. Bijām pirmo reizi. Šeit vari ņemt līdzi skrituļslidas, ir jauns celiņš, kur baudīt aktīvos priekus. Peldes iespēju neredzējām. Apskatīt var netālu esošo skatu torni.


Ieteikumi no Jums: -Ziemupe un tās pludmale, kempings Kalēji. -Zirgu salas dabas taka -Ziemeļu forti (šis tiešām ir obligāti!) -Pūsēnu kāpa - to nākamo reizi, bet bildes liecina, ka brīnišķigi. Kopumā mums šis brauciens bija pavisam spontāns un Liepāja ir vieta, kur atgriezties katru vasaru, pavisam noteikti. Kas ir Tavas mīļākās vietas Liepājā? Ko Tu iesaki? #LiepājaTravel

0 comments

Recent Posts

See All
bottom of page