top of page
Search

Ugly but lovable

Ēdienu mēs vērtejam vizuāli, tā tas ir. Šo recepti esmu gatavojusi vairākas reizes, taču neesmu publicējusi, jo šis ēdiens nav šķits tik fotogēnisks kā šokolādes kēksiņš. Tā tas ir. Un tomēr, ēdot to atkal es nodomāju, tā nevar. Jums ir jāzina cik veselīgs un nenormāli labs ir šis brokoļu-kvinojas sacepums. #Veģetārs un viens no labākajiem veidiem kā apēst brokoļus. Protams, šķirstot internetu ir daudz veidu, un pārsvarā visi iekļauj saldo krējumu. Hm, es neizslēdzu nevienu produktu, bet man šķiet, ka jāļauj produktam būt vairāk dabiskam. Saldais krējums, protams, kā jebkuri tauki visu padara lielisku, bet tas lai paliek brīvdienām. Šeit - kaut kas īsts. Sacepums ir ļoti labs rudens ēdiens, un pievienotais biezpiens sniedz sāta sajūtu, tāpat kā kvinoja. Noteikti iesaku izmantot tieši puravu, nevis sīpolu. Purava kombinācija šeit dod savu garšu.


Jāteic gan, ka es vispār nesaprotu tās ASV filmas, kur par brokoļiem smejas un bērni neēd. Brokoļi ir lieliski! Tie garšo absolūti labi, un būsim godīgi, tie pat nesmaržo savādi, ievietojot tos #lunchbox, kā to mēdz darīt viņu brālēns ziedkāposts. *Pieminu, ka receptē var izmantot arī ziedkāpostu. Abejādi garšo labi.

Ķeramies klāt. Izejvielas: * 2gb brokoļu galviņas, sadalītas * 2gb 180g vājpiena biezpiena (var izmantot pilnpiena) * 1 liela ola * 150g gaišā kvinoja (sausā veidā) * 2 ĒD grieķu jogurta * 1 puravs * Mazliet sviesta un eļļas (sviestam jābūt!) * 45g cietā siera pēc izvēles - kā redzat, siers ir tikai mazliet, pēdējam pieskārienam, tā teikt. * Timiāns, sāls, pipari

Pagatavošana: * Uzvāra 300ml ūdens, vārošā ieber kvinoju un vāra līdz uzbriest. Kad viss ūdens gandrīz uzsūcies, uzliek vāku un patur, kamēr gatavo pārējo. * Brokoļus sadala nelielos gabaliņos un ātri novāra apmēram 3min. Pārvārīt nevajag, lai tie saglabā koši zaļo krāsu. * Puravam nogriež zaļos lakstus. 1cm no kāta beigām sagriež to uz pusēm, tad pagriež un iegriež vēlreiz. Gala rezultātā jāveidoas tādai kā slotiņai. Tagad būs ļoti ērti to nomazgāt. Puravs mēdz būt īsts netīrelis. :) *Uzkarsē mazliet eļļas, un mazliet sviesta. Sviests ir vajadzīgs garšai - iesaku pievienot. Sautē puravu pannā, uz nelielas liesmas, kamēr tas kļūst mīksts. * Biezpienu sajauc ar olu, jogurtu, garšvielām un gatavo puravu. *Masai pievieno arī kvinoju un beigās ieceļ brokoļus. Visu izlīdzina iepriekš sagatavotā - ietaukotā veidnē. Uzber sieru pēc izvēles un cep 180 grādos apmēram 30min. Volilā!

0 comments

Recent Posts

See All
bottom of page