top of page
Search

Turku zirņu - kuskuss plācenīši

Pirmdiena bez gaļas? Kāpēc gan nē - pēc barojošām brīvdienām tā nudien var kļūt par labu tradīciju - uzsākt nedēļu ar kādu veģetāru malīti. Šī ir recepte, kas ir pagatavojama gaužām viegli, kā arī neļaujieties biedēt sevi gaļas trūkumam - turku zirņi sniedz pārsteidzoši labu sāta sajūtu kombinācijā ar pilngraudu kus-kusu. Maltīte kas piemērota #lunchbox, gan arī pusdienas/vakariņas ēdot mājās - siltā veidā.

Ārpusē nedaudz kraukšķīgi, vidū mīksti

Man pašai ik pa laikam uznāk brīži, kad organisms vaicā pēc nelielas gaļas atslodzes. Vidēji tas ilgst 1-3 dienas, taču tajā laikā tiešām cenšos ieklausīties un radīt, ko veģetāru. Dažādu veidu plācenīši man patīk, jo paver daudz radošu ideju kombinācijām. Šie ir piemēroti, ja centies turēties uz veselīga uztura ceļa - *Plācenīši ir cepti krāsnī *Tie nesatur papildus taukvielas *Satur krietnu daudzumu šķiedrvielu un augu valsts olbaltumvielu 10 plācenīšiem nepieciešams: *100g iepriekš uzbriedināta pilngraudu kuskusa *430g konservētu turku zirņu *1 ola *1 ĒD auzu pilngraudu miltu (var aizstāt ar citiem) *Smalki sakapāti lociņi *1 tējkarote Kumīns (sniegs jauku aromātu un garšu) *Sāls, pipari Pagatavošana: *Uzkarsē krāsni 200 grādus karstu. Pa to laiku noskalo un nosusina turku zirņus. 2/3 zirņu ieber bļodā kopā ar kuskusu, olu, garšvielām un sablenderē viendabīgā masā. *Pārējos zirņus pievieno masai un tikai viegli saspaida ar rokām - tādā veidā varēs just vairāk tekstūras tos ēdot. *Pievieno miltus pēc vajadzības - lai no masas var izveidot plācenīšus. Pievieno zaļumus. *Paplāti, kuru izmanto cepšanai, izklāj ar cepamo papīru. Ar rokām veido vidēja izmēra plācenīšus, kārto vienu otram blakus, un viegli piespiež ar karoti pie plāts. *Cep apmēram 30min, kamēr var redzēt, ka tie kļuvuši viegli zeltaini. Gala rezultāts būs viegli kraukšķīga virsiņa, un mīksts vidus.


Šos plācenīšus es pasniedzu ar avokado-jogurta mērci, kā arī krāsnī ceptiem dārzeņiem.



Avokado mērcītei 2 personām: *1/2 gatavs avokado *2 lielas ĒD grieķu jogurta *Sāls, pipari *Laima/ citrona sula pēc garšas Pagatavošana: Avokado saspaida ar dakšu, pievieno jogurtu, garšvielas un nedaudz laima sulas, ja patīk svaigums.

Piedevām derēs jebkuri jūsu mīļākie dārzeņi. Veģetāra, barojoša maltīte gatava!

0 comments

Recent Posts

See All
bottom of page