top of page
Search

Sāļais biezpiena - dārzeņu sacepums

Bilde izsaka visu - daļa jau bija notiesāta. Es gatavoju, un nemaz prātā neienāca dalīties receptē, jo šķita, ka tas būs vienkārši biezpiens ar dārzeņiem. Bet pārsteigums ņēma virsroku - cik labs rezultāts! No biezpiena garšīgs ir viss, kūkas, plācenīši, sacepumi. Un šis. Sāļš un sātīgs. Baudāms gan brokastīs, gan kā pilnvērtīgs launags, kas ļaus vēderam dusēt mierā līdz pat vakariņu laikam.


Nepieciešams: *450g vājpiena biezpiens (var izmantot pilnpiena vai jebkādu %, kas mājās, protams) *2 lielas olas *Purava baltā daļa (maigāks nekā sīpols) *2 vidēji burkāni *80 liess siers (izmantoju Jāņu Rankas ar ķimenēm) *200g Zaļās pākšu pupiņas (vai brokolis, zaļie zirnīši vai citi dārzeņi) *Lociņi *Sāls, pipari *1 TK eļļas un mazliet sviesta Pagatavošana: *Uzkarsē pannā eļļu un mazliet sviestu. Puravu sagriež pusripiņās un uz lēnas uguns sautē. *Burkānus smalki sarīvē un pievieno puravam. Sautē, kamēr kļūst mīkstāki, bet nav jābūt pilnīgi mīkstiem. Ar dažām minūtēm būs pietiekami.

*Pākšu pupiņas jānotvaicē dažas minūtes, vai arī tas pats jāizdara ar tavu izvēlēto dārzeni. Brokolis piestāvētu, to tad sadali mazos gabaliņos. Vai pievieno divas saujas zaļo, saldēto zirnīšu. Vai spinātus - kas garšo vislabāk. *Sieru sarīvē, lociņus smalki sagriež. *Sajauc biezpienu ar olām, pākšpu pupiņām vai citiem zaļiem dārzeņiem, burkāniem, puraviem un iejauc sieru. Pievieno garšvielas un lociņus. *Kārto taisnstūrveida stikla traukā vai jebkādas formas, kur biezpiens var cepties. Ar karoti piespiež un cep 180 grādos 30-40min, kamēr viegli zeltains.

Ņem ārā, mazliet atdzesē. Baudīt var gan siltu, gan aukstu. Klāt svaigu salātu bļoda, kāda grauzdēta maizīte un laižam pavasarī ar garšīgām maltītēm!

0 comments

Recent Posts

See All
bottom of page