top of page
Search

Rabarberu - banānu maize

Vai šī ir labākā Rabarberu maize? Es nezinu. Bet šis rausis, kā mīļi to dēvēju, tapa par godu fitfoodie.lv gada jubilejai. Un vai tas vien nenozīmē, kas tas ir labākais?

Ko simbolizē šī kūciņa? Tā atgādina par galveno - vienmēr ir iespējas. Ja ledusskapī trūkst olas, un plauktā nestāv šikās Chia sēklas, lai aizvietotu, un vispār, tu tikai gribi kaut ko garšīgu bez lielas ņemšanās, tu paņem divus banānus, pielej mazliet piena un dari labāko, lai gādātu sev saldāku dzīvi. Rabarberu rausis apvieno labāko no #banānumaizes un klasiskās plātsmaizes. Tas apvieno arī mana bloga būtību - Tu vari ēst visu, nav labo vai slikto produktu, tādēļ tiek izmantoti kviešu milti un baltais cukurs (vai manu, vai!), bet relatīvi nelielā apjomā, jo saldumu sniedz banāni. Krējums ir aizvietots ar bezpiedevu jogurtu. Kā arī šoreiz #bezsviesta vai papildus taukvielām. Nebīsties ne nieka. Izdodas gardi! Nepieciešams: *240g miltu (kviešu vai citi pēc izvēles) *450g rabarberu *1 liela ola * 2 vidēji banāni (200g) * 50g + 100g cukurs *1 tk sodas *50g + 250g SKYR bezpiedevu jogurts *80ml piena (parastā vai augu)

Pagatavošana: *Sakarsē krāsni 180 grādus karstu. *Sagriež rabarberus mazākos pirksta gala izmēra gabaliņos. Droši var ar visu mizu. Zero waste, un garša no tā necieš. *Miltus sajauc ar sodu. Banānus saspaida ar dakšu vai blenderi, pievieno olu, 50g jogurta un 50g cukura , un 80ml piena. *Pievieno miltus ar sodu banānu masai, viegli sajauc. *Izklāj mīklu taisnstūrveida formā, kas izklāta ar cepamo papīru. Pa virsu dāsni uzber rabarberus. Mazliet iespiež mīklā. *Sajauc 250g jogurta ar 100g cukura, un pārlej pāri. *Cep 180 grādos apmēram 45min, kamēr virsiņa kļūst mazliet zeltaina, un rabarberi mīksti. Mazliet atdzesē un bauda ar saldējumu, vai tāpat vien, elpojot vasaru pilnām krūtīm!

0 comments

Recent Posts

See All
bottom of page