top of page
Search

Pilngraudu Banānmaize (bez eļļas un cukura) 

Updated: Mar 2, 2021

Banānmaize ir absolūta interneta recepšu klasika. Daudz un dažādu veidu, un jāteic - līdz šim nebiju mēģinājusi nevienu. Pienāca tā diena, kad virtuvē no augļu bļodas rēgojās liels banānu ķekars, solot drīzumā kļūt pārlieku brūns. Domāts - darīts.

Mans mērķis bija izveidot recepti, kurā nav pārspīlēti daudz eļļas, tādēļ aizvietoju to ar pienu (izdevās lieliska, irdena struktūra), kā arī pievienoju tiešām daudz banānu, kas nodrošina saldu garšu bez pievienota cukura. Nemaz un necik.

Ideāla uzkoda pirms treniņa, vai launagā, vai brokastīs, vai jebkurā laikā, jo ticiet, garšo tiešām labi. Lieciet iekšā arī #lunchbox, būs ideāli.

Centos, lai recepte ir maksimāli vienkārša, bet jūs droši variet izpaust savu radošumu pievienojot dažādus riekstus, sēkliņas, tikai tad to nevarētu ieteikt kā uzkodu pirms treniņa (pārāk liels tauku daudzums var traucēt.)

Nepieciešams -

*100g pilngraudu kviešu milti

*150g pilngraudu auzu milti

*2 lielas olas vai 3 mazas

*200ml piena (izmantoju Straupes 2.5%, var aizvietot ar augu, tomēr jāraugās, vai tādā gadījumā nav nepieciešams pievienot nedaudz eļļas.)

*4 lieli banāni (440g)

*35g Čia sēklu

*60g Valriekstu

* Lazdu riesti puse saujas

*1tk cepamais pulveris

*1tk soda

*Kanēlis

Pagatavošana -

*Sakarsē krāsnī 180 grādus karstu.

*Sausās sastāvdaļas sajauc kopā un kārtīgi samaisa.

*Banānus saspaida, daļu var sagriezt lielākos gabaliņos un atstāt. Pusi banana sagriež ripiņās, lai uzliktu maizītei virsū.

*Banānu masu samaisa ar olām, kas viegli sakultas un pienu.

*Pievieno olu - banānu masu sausajām sastāvdaļām, viegli sajauc kopā.

*Lej ietaukotā veidnē, vai veidnē ar cepamo papīru (lai vieglāk ieklāt papīru maizes formā, es pirms tam formu iesmērēju ar mazliet taukvielas, tad papīrs viegli pielīp malām.)

*Liek krāsnī un cep apmēram 40 min, vai kamēr iedurot kociņu, tas iznāk ārā tīrs. (Bet tas nebūs ļoti precīzs rādītājs vienmēr, jo var gadīties, ka iedūrāt banānā. Raugāties pēc virsiņas, ja ir viegli brūna, maizīte paceļas, jābūt gatavai.)

Voila! Veselīga, dievīgi garda un vienkārša savā būtībā - Banānmaize gatava. Recepti noteikti var pielāgot, variēt - esiet radoši.

2 comments

Recent Posts

See All
bottom of page