top of page
Search

Pavasara salāti svaigumam

Mīlu doties brīvdienu iepirkšanās gājienā uz tirgu. Tur ir savs šarms, un arī šoreiz, kad bijām atgriezušies no ceļojuma, kur baudīta pārsvarā pasta, maize un ko liegties, arī vīns, tā vien ilgojos pēc kaut kā svaiga un vietējā.

Divām porcijām izmantoju:

*Divas kārtīgas saujas biešu lapas *Sauju spinātu *Sauju meža ķiploku jeb Lakšu *Divas neliela izmēra svaigas bietes (Nāk komplektā ar lapām) *Sauju zemenes (šīs gan nebija vietējās, bet garšas harmonijai derēja) *Līcīšu kazas siers eļļā- šeit pēc sajūtām izvēlies daudzumu. Es sieru izmantoju garšas uzlabošanai, bet cenšos daudzumus dozēt, lai ir salāti un siers, nevis siers un salāti.

Atsevišķi pagatavoju arī mērci salātiem: *2 ĒD olīveļļas *1 ĒD baltvīna etiķis *1/2 ĒD maigas sinepes (man bija ar medu) *Sāls un pipari pēc garšas Pagatavošana gaužām vienkārša: Salātus nomazgā, nosusina. Atbrīvojas no kātiem un sagriež smalkāk. Vīrs ieminējās, ka esmu noslinkojusi, līdz ar to šeit variet vairāk pacensties, lai salātus var notiesāt ar glanci. Bietes nomizo un smalki, smalki sagriež ripiņās. Jo plānāk, jo labāk, manuprāt, garšo. Zemenēm nogriež kauslapiņas

un sagriež 4 daļās. Mērces sastāvdaļas sajauc, nogaršo. Noteikti nogaršo, jo daudzumi ir aptuveni. Būšu atklāta - salātu mērces ir mans Ahileja papēdis, tāpēc bieži izlīdzos ar Balzamiko krēmu. Taču, kas nedara, tam jau nekad neizdosies, vai ne? Tāpēc eju uz progresu arī šeit. Kārto secīgi uz šķīvja, pārber ar drupinātu kazas sieru (noteikti var izmantot arī Feta sieru, ja negaršo šis konkrētais), pārlej mērcīti un Voila! Šie salāti ir labs ēdiens, ko notiesāt kopā ar kādu zivi vai gaļu. Vai arī, karstā vasaras dienā, var ēst tikai tos.

0 comments

Recent Posts

See All
bottom of page