top of page
Search

Pastas - ziedkāpostu sacepums

Recepte, kurā apvienotas 3 labas lietas - pasta, dārzeņi un vienkāršība. Man ļoti patīk sacepumu būtība, bet bieži raugoties interneta dzīlēs - ne sacepuma bez saldā krējuma. Hm. Šajā receptē izmantoju biezpienu, kas lieliski satur kopā sastāvdaļas, kā arī ir olbaltumvielu avots. Ak, un nesatur nevajadzīgas (tiešām šoreiz nevajadzīgas) kalorijas.

Nesteidzīgām darba dienas vakariņām. Īpaši ērti, ja ledusskapī jau slēpjas vakardienas makaroni, bet arī, ja nē - tos sagatvot aizņem vien dažas minūtes. Makaroniem ir brīnišķīga īpašība - tos var ātri pagatavot, un ir maz cilvēku, kam tie negaršo. Ap pastu ir daudz mītu, līdzīgi kā ar kartupeļiem. Vai tiešām var ēst pastu, ja vēlies saglabāt labu fizisko formu vai zaudēt svaru? Atbilde ir, protams, ka jā. Uzutra dažādība ir pirmais balsts pretī veselībai. Iesaku dot iespēju pilngraudu makaroniem šajā receptē, jo tie satur krietni vairāk šķiedrvielu kā parastie, un tiem ir izteiktāka struktūra. Savienojumā ar dārzeņiem šis būs nudien veselīgs un garšīgs ēdiens, kas sasildīs vēsajos decembra vakaros. Nebaidīšos vārda - komforta ēdiens, bet veselīgākā sastāvā.

Nepieciešams: (vidēji 4 porcijas) *160g pilngraudu pastas (svars nepagatavotā veidā) *2 olas *60g cietā siera *1 vidējs ziedkāposts *1 puravs - baltā daļa *1/2 fenhelis *400g biezpiens (izmantoju vājpiena) *1 ĒD ķimenes *1 ĒD sviesta + mazliet veidnes ietaukošanai *1 ĒD eļļas *2 saujas smalki sagriezts lapu kāposts (pēc izvēles) *sāls *pipari

Pagatavošana: *Pastu novāra pēc ražotāja norādījumiem, lai tā būtu al dante jeb ar mazliet cietu vidu. *Ziedkāpostu sadala mazākās daļās, un novāra apmēram 5min, lai tam saglabātos struktūra. *Fenheli sagriež plānās, tiešām plānās šķēlītēs, gabaliņos. Puravu sagriež 1/2 ripiņās. Pannā sakarsē mazliet eļļas, tad pievieno sviestu un sautē puravu, kamēr mīksts. Ugunij jābūt nelielai, lai puravs nepiedegtu. Process var prasīt kādas 7min. Tad pievieno fenheli, sautē kopā vēl 5min. Ja pievieno lapu kāpostu, to pievieno beigās un pasautē 1min. Ja trūkst eļļas, var pievienot arī mazliet ūdens šajā brīdī. *Bļodā sajauc biezpienu, olas, sāli, ķimenes, piparus. Pievieno novārīto ziedkāpostu, dārzeņus un pastu. Sajauc kopā. *Ietauko cepamo veidni un sacepuma masu ieklāj tajā. Pārber ar sarīvētu cieto sieru. *Cep 180 grādos apmēram 30min - kamēr augša ir viegli zeltaina. Ļauj, lai pāris minūtes atdziest, lai dalīšanas process būtu vieglāks. Voila! Sēžas pie galda un velta laiku ēšanas baudai. :)

0 comments

Recent Posts

See All
bottom of page