top of page
Search

Pasta ar brokoļiem, kazas sieru un biezpienu

Ir tādi ēdieni, kas garšo ļoti. Pasta vairumam cilvēku ir viens no šiem. Bieži apvīts dažādiem mītiem - saukts par neveselīgu un barojošu. Patiesība ir tāda, ka tas var būt pat ļoti, ļoti vērtīgs un labs ēdiens.

Recepte tapusi iedvesmojoties no vasaras braucieniem uz Siguldu, kur jaukā kafejnīcā itin bieži iegriezāmies pēc veselīgām pusdienām, tomēr, lai cik gardi būtu bijis, pamanīju, ka visai ātri izsalkums atkal klāt. Ne velti, kā jau ēdot ārpus mājām, dārzeņu porcija ir mazāka un arī olbaltumvielas ne vienmēr tiek piešķirtas (tās dod sāta sajūtu.) Tādēļ mazliet uzlaboju savai gaumei, lai šis ēdien būtu vēl, vēl lieliskāks. Bagāts ar sezonas zaļajiem brokoļiem, gardu, krēmīgu kazas sieru un olbaltumvielām bagāto biezpienu. Dziļā ziemā šis būs lielisks arī ar saldētiem dārzeņiem. Tu vari izmantot gan parasto pastu, gan pilngraudu, kā receptē. Nerauc degunu, pilngraudu pasta ir ļoti garda opcija, ja vien tiek izvēlēta labas kvalitātes. Tici man, šāda pasta garšo līdzvērtīgi klasiskai variācijai, nav cieta un sausa.

Nepieciešams 2-3 porcijām: *120g pilngraudu pastas (De cecco un Italpasta ir pārbaudītas vērtības, kas garšo lieliski) *1 kārtīga izmēra brokolis *5% biezpiens 220g *50 - 60g kazas siera *Gabaliņš purava baltās daļas *saujiņa ciedru riekstu (pēc izvēles). *1 TK sviesta vai olīveļļas Pagatavošana: *Liec vārīties pastu sālsūdenī līdz al dente pakāpei (pēc ražotāja norādījumiem). *Paralēli sadali brokoli mazākās rozetēs, droši izmanto arī tā kātu, ko vari nomizot. Zero waste un garšo labi. Liec tvaicēties, uz minūtēm 6-7, lai tas vēl ir kraukšķīgs. Vai viegli apvāri to dažas minūtes. Pēc gatavošanas pārlej ar aukstu ūdeni, lai karsēšanas process beigtos, un tas saglabātu kraukšķīgumu. *Tad sagriez puravu smalkāk un sautē karotē sviesta uz zemas uguns dažas minūtes. Kad tas šķiet gatavs, pievieno arī biezpienu, mazliet sāls pēc garšas un visu kopā sakarsē. *Sajauc pastu ar brokoļiem, biezpiena masu un sadali šķīvjos. Pārber ar kazas sieru un ciedru riekstiem (pēc izvēles). Voila! Ļoti garšīga, un ātri pagatavojama maltīte, kas garšos pat tiem, kas saka, brokoļi neesot gardi. Un kā vēl ir. Lai labi garšo!

0 comments

Recent Posts

See All
bottom of page