top of page
Search

Labākā biezpiena kūka

Maiga pamatne, gaisīgs vidus, un saldumiņš, kas paslēpies viegli iereibušās rozīnēs. Mmm, pavasara favorīte. Pirmo reizi šo gatavoju uz pagājušā gada Lieldienām, un ne velti gatavoju atkārtoti. Kūka apvieno klasisku smilšu mīklas pamatni, un veselīgāku vidus daļu, lai viss dzīvē ir līdzsvarā. Izmantoju maksimāli dabiskus produktus, īstu cukuru, sviestu, jo ticu, ka kūkas tiek radītas priecīgiem mirkļiem kopā, ko ar baudu izdzīvot. Kā baudīt našķus baudpilni šeit . Cukura daudzums pamatnē ir salīdzinoši neliels, un es pat teiktu, ka to varētu vēl samazināt, jo rozīnes sniedz nudien labu saldumu. Nebaidies no vājpiena biezpiena, to nemaz nevar just, garšo brīnišķīgi.


Sastāvdaļas 24cm formai: Pamatnei *150g kviešu milti (šoreiz parastie, bet izdodas arī ar pilngraudu) *100g auksta sviesta *50g cukura *1 olas dzeltenums Biezpiena masai *400g sausa vājpiena biezpiena *4 olas dzeltenumi *5 olas baltumi *250g grieķu jogurts (vai cits bezpiedevu, kas nav pavisam šķidrs.) *3 ĒD mannā *150g cukura *130g rozīnes *šķipsna sāls *rīvēta citrona miziņa (pēc izvēles) *silts ūdens + mazliet ruma/konjaka (pēc izvēles) Pagatavošana: *Rozīnes iemērc ūdenī, un pievieno rumu vai konjaku dažas ĒD. Atstāj pāris stundas vai droši uz nakti, ja sāc laicīgi. Šoreiz izmantoju nedaudz konjaka. Alkohola garša gandrīz nav jūtama, bet sniedz labu niansi gatavā kūkā. *Uzkarsē krāsni uz 180 grādiem. Pamatnei - *Sviestu sagriež mazos gabaliņos, sajauc/saberž ar miltiem, cukuru līdz izveidojas rīvmaizei līdzīga struktūra. Pievieno olas dzeltenumu un ātri samīca kopā. Izlīdzina pa kūkas formu līdz pat maliņām.

Biezpiena masai- *Rozīnes sagriež smalkāk ar nazi. Ja vēlas pavisam šķidru masu, var izmantot blenderi. Pārklāj ar šo masu kūkas pamatni. *Olas dzeltenumus sajauc ar cukuru, pievieno mannā. *Sakuļ olas baltumus tīrā, sausā bļodā ar šķipsnu sāls līdz stingrām putām. *Biezpienu pievieno olu dzeltenumiem, pierīvē citrona miziņu, iecilā olas baltumus. Pārklāj pamatnei, izlīdzina un cep 50min līdz augša viegli, viegli zeltaina.

Atdzesē, pievieno ogas vai atstāj kūciņu dabiski skaistu un bauda!

0 comments

Recent Posts

See All
bottom of page