top of page
Search

Krāsnī ceptas kotletītes ar lapu kāpostu

Kotletes ir viens no tiem ēdieniem, kas asociējas ar bērnību laukos. Tādas, kuras gatavo ome samērā lielā eļļas daudzumā, un garšo labi. Sulīgas iekšā, bet ārpusē kraukšķīgas. Jā, bet tad tu izaudz un saproti, ka vispār jau pēc tādām kotletēm mazliet sāp vēders, un fizisko formu liels daudzums arī neuzlabo. Nav ko daudz bēdāt, tādas, lai paliek svētku reizēm pie ģimenes galda, tādas arī vajag. Bet ikdienai - man es atradu sasodīti labu alternatīvu. Izrādās, kotletes izdodas lieliski arī krāsnī. Gaļas izvēle paliek jūsu ziņā, galvenais, lai tā ir labas kvalitātes. Ļoti feina #lunchbox ideja pusdienām - ērti sagatavot vairākām dienām.

9- 10 vidēja izmēra kotletēm nepieciešams: *500g labas kvalitātes maltā gaļa (izvēlējos liesu cūkgaļu, der vista, tītars - pārbaudīts.) *160g burkānu (apmēram 2 vidēji) * 1/2 iepakojuma Kale jeb lapu kāposts *1 liela ola *Sarkanās paprikas pulveris *Kumīns (ja garšo) *Sāls, pipari

Pagatavošana: *Krāsni sakarsē uz 180 grādiem un izklāj ar cepamo papīru. *Burkānu sarīvē smalki vai vidēji. Lapu kāpostam nogriež lapas, kāti nav vajadzīgi. Sagriež to smalki. Dārzeņus pievieno gaļai, tāpat arī olu un garšvielas. *Visu cītīgi samīca kopā. *Veido vidēja izmēra kotletes, kuras kārto uz cepamās plāts. Liek krāsnī un cep, kamēr augša viegli zeltaina. Ar apmēram 40min vajadzētu pietikt.

*Dārzeņu variācijas ir plašas - labi garšo ar smalki sagrieztu papriku un dillēm. Tāpat ar iepriekš apceptu puravu. *Klāt šīm pusdienām sacepu krāsnī divu krāsu paprikas ar saldo sīpolu un mazliet kumīna. Pastāsti kā izdevās tev?


0 comments

Recent Posts

See All
bottom of page