top of page
Search

Kad ārā +30

Es neesmu cilvēks, kas var paēst no salātiem. Tiešām nē. Salāti man ir svaiga, dāsna piedeva pie maltītes. Tomēr jāsaka, ka vakar arī es salūzu. Stāvēt pie plīts un vārīt plānotos karupelīšus, ko notiesāt ar biezpienu un siļķi, šķita neiespējami. Bailīgi taujāju pēc atļaujas gatavot "tikai" salātus vakariņām. Saņēmu mājienu ar galvu, ka derēs un ķēros klāt. Un ziniet ko? Šie ir tiešām fantastiski salāti, kas apvieno daudz augu valsts olbaltumvielas, satur daudz šķiedrvielu, labo tauku (no olīveļļas), un pats galvenais, ir sātīgi. Protams, saldējumam vieta vēl atrastos.

Galā izdodas 3 lielas porcijas vai 4 mazākas - ja plānots pasniegt pie kāda cita ēdiena klāt. Mums šis bija kā pamatiņš vakarā.

Lai ķertos klāt sagatvo: *1 garo gurķi *230g turku zirņus (Man bija I love Eco, bet teikšu, ka variants stikla burkā garšo labāk.) * 1 sarkana paprika * sauja ķiršu tomātu * sauja spinātu * Romiešu vai ledus salāti * apmēram 50g vārītas kvinojas. (Šis bija mans leftover no iepriekšējās maltītes. Iesaku pievienot, jo tas dod papildus olbaltumvielas un fošu apjomu.) * 100g Feta siers Mērcei: *3 ĒD olīveļļas *2 ĒD citrona sulas *1/2 ĒD maigas sinepes *Sāls *Pipari *Zaļumi - lociņi vai pētersīļi ļoti labi iederētos. Tālāk viss vienkarši: Sagriež, ieliek bļodā (ieteicams lielākā nekā attēlā, lai vieglāk apmaisīt), mērces sastāvdaļas sajauc un pārlej pāri, kad salāti šķīvī. Ar mērcēm vienmēr uzmanīgi, pārsvarā tās satur ļoti daudz kaloriju, īpaši ēdot ārpus mājām. Tas ir iemesls, kādēļ gandrīz nekad neņemu salātus pusdienās ēstuvēs - mērces satur tik daudz kaloriju, ka mierīgi var apēst normālu ēdienu. Bet šādas - mājās gatavotas - ir ļoti labas. Extra virgin olīveļļa un citronu sula, tas nav ļaunums, tas ir pats labums.

Lūk, gatava versija. Arī man lēnām laiks atgriezties realitātē, un šie salāti ir arī mans pirmais #lunchox pēc atvaļinājuma. Ņemšu līdzi uz universitāti, ticībā, ka 2h tie vēl būs svaigi, jo šeit mērcīti pārlēju pēdējā brīdī.

Pāri izmantoju balzamiko krēmu, un paildus taukvielām - avokado.

Lai jums superīga šī karstā vasaras diena, Draugi!

0 comments

Recent Posts

See All
bottom of page