top of page
Search

Griķu - lēcu plācenīši

Nu tad tā. Es būšu pavisam godīga, veģetāriete no manis neizdodas ittin nekāda. Pavisam švaki. Katru reizi, kad esmu apņēmusies glābt dzīvās radības, tas beidzas ar vēl lielāku kāri pēc gaļas. Acīmredzot prāta stāvoklis nav īstais. Tā nu es dzīvoju pavisam grēcīgu, ikdienišķu, gaļas pilnu dzīvi un tomēr. Reizēm arī man apnīk, un gribās kaut ko jaunu. Kaut ko augu valstī bāzētu. Un reizēm paliek pāri griķu paciņa. Ticu, ka jums arī tā gadās. Šis ir lēts, feins veids kā dažādos savas pusdienas vai vakariņas, kā arī #lunchobx.

Līdz šim veiksmīgi galdā ir celti prosas-burkānu plācenīši, kā arī turku zirņu variācija. Tāpat kā šie - cepti krāsnī.

Nepieciešams 6-7 vidējiem plācenīšiem: *125g jeb paciņa izvārītu griķu (svars sausā veidā)

*100g lēcu (izmantoju sarkanās, nelobītas) *1 ola *150g jeb 2 vidēji burkāni *1 sīpols *Sāls un pipari *1 ĒD eļļas Avokado mērcītei (2 porcijām): *1 avokado *Bundžiņa tuncis savā sulā vai eļļā *1 ĒD Karote bezpiedevu jogurta *Dilles un lociņi, pipari pēc garšas Pagatvošana: *Griķus novāra, ja tie nav jau gatavi, tāpat arī lēcas, līdz tās mīkstas. *Burkānus smalki sarīvē, sīpolu sagriež plānās ripiņās, apcep kopā ar burkāniem. Pievieno sāli, piparus. *Lēcas sablenderē, bet ne līdz galam, lai paliek jūtama struktūra. Sajauc ar griķiem, pievieno olu, burkānus. *Mazliet saslapina rokas, un veido plācenīšus, ko novieto uz cepamās plāts (izklāta ar cepamo papīru.) Pieplacina nedaudz. *Cep apmēram 30min krāsnī 180 grādos, līdz redzams, ka tie kļūst brūnāki un zeltaināki.

Mērcītei: *Tuncim notecina lieko šķidrumu, pievieno bļodā kopā ar avokado, jogurtu, zaļumiem, mazliet svaigi maltiem pipariem. Sajauc ar dakšu un voila! Šī ir brīnišķīga piedeva, jo satur labos taukus un papildus olbaltumvielas, kā arī garšo dievīgi! Ja nav luste vai izejvielas, garšīgi būs arī ar pāris karotēm grieķu/turku jogurta vai krējuma. Pasniedz ar zaļumiem un dārzeņiem pēc izvēles. Veģetāra, baudāma maltīte arī tiem, kas nav veģetārieši. :)



0 comments

Recent Posts

See All
bottom of page