top of page
Search

Es ēdu par daudz! Jeb ēšanas fāze, atmetot diētas un sākot Apzinātas - Intuitīvas ēšanas ceļu.


Ēšanas fāze, kā es to saucu, ir fāze, kad mums gribās apēst visu. Esmu aprakstījusi to savā grāmatā, un šī ir fāze, kas biedē visvairāk, jo saistās ar svara pieaugumu.


Lai mēs iegūtu ēdiena brīvību un nonāktu savā labākajā mentālajā UN fiziskajā formā, mums ir soli pa solim jāsadziedē ēdiena aizliegumi. Jo vairāk esam aizliegušas sev, jo garāka var būt ēšanas fāze.


Mums ir nepieciešams ļaut sev ēst gan fiziski, gan mentāli. Tu nevari ēst kūku un domāt, ka rīt gan ēdīsi atkal “veselīgi.” Ķermenim un prātam ir nepieciešams sajust, ka Tu patiesi ļauj. Ja Tu ēd un ar domas galu domā, ka nevajag, tā nav patiesa brīvība.


Kā pārkāpt pāri šai ēšanas fāzei, kā nenobīties?

Ieklausoties savā ķermenī. Izsalkumā un sātā. Pirms ēšanas uzdodot jautājumu – vai esmu fiziski izsalkusi, vai tas nāks man par labu?

Problēma šeit ir tāda, ka sievietes ,iespējams, uzņem mazliet svara un šajā punktā uzticība Intuitīvai ēšanai pazūd, un mēs ķeramies pie ierobežojumiem. Esmu tur bijusi.


Es ēdu daudz un visu. Kad no rīta

Tikai tagad es spēju izlemt, ko ēst.

piecēlos, es varēju sākt raudāt pie galda, es gribēju gan putru, gan biezpiena plācenīšus, gan salātus ar burata sieru, nu visu. Es uzliku to uz galda un biju tik nobijusies, es ēdu ātri, jo es nesapratu, kas notiek? Mans ķermenis un prāts atveseļojās.


Jo mēs vairs neuzticamies sev, mums pienāk klāt svars un domājam, ka šis nestrādā! Bet atceries, ka Apzinātas un intuitīvas ēšanas mērķis nav svara zudums, bet miers ar ēdienu.


Tu pie šī nonāci, jo saprati, ka diēta nestrādā! Atceries? Atceries cik slikti bija un kā Tu juties? Tu iespējams pārēdies. Tas nebija veselīgi. Un jā, ir noteikti brīži, fāze, posms, kurā mēs mazliet varam pieņemties svarā un tas tikai liecina, ka process notiek, ka Tu meklē savu porciju, savu sātu.


Tev nav jānoliedz, ka šobrīd ir grūti, ka neizskaties tā kā vēlies, bet atceries, ka tieši ierobežojumu dēļ Tu sāki ēst par daudz. Kā zvēri turēti badā un šobrīd Tu ej cauri ēšanas, aizliegumu dziedēšanas fāzei. Tas ir tikai posms!


Ar laiku mums arvien mazāk ir nepieciešams sev apliecināt, ka drīkstam ēst, patiesi ēdot visu, ar laiku Tu sāksi cienīt savu sātu.

Ja šajā fāzē esot, Tu redzi, ka ēd par daudz, pieņem to, vēro, un mierīgi izlem, ka varbūt esi gatava ieklausīties sevī, pajautā vai patiesi ēd izsalkuma dēļ un cieni savu sātu? Vismazāk Tev ir vajadzīga vēl viena diēta.


Šī fāze beigsies. Ja neļausi sev patiesi sadzīt un metīsi sev virsū jaunu diētu, Tavs aplis sāksies no jauna! Lūdzu, uzticies procesam un savam ķermenim.



0 comments

Recent Posts

See All
bottom of page