top of page
Search

3 Mīļākās olbaltumvielu putras

Apēst bļodiņu putras brokastīs, tas ir veselīgi, to zina visi. Šāda veida brokastis ēdu gadiem, tomēr ieklausoties sevī bieži nonācu pie secinājuma, ka neilgi pēc brokastīm man atkal rūc vēders.

Iespējams arī kādam no jums tā ir bijis - apēd bļodiņu auzu pārslu, tomēr pēc stundas pusotras būtu gatavs uzkost. Ir dažādu veidu cilvēki - vieniem šāda maltīte sniegs labu, paēdušu sajūtu, citiem, kā arī man, būs nepieciešamas sātīgas piedevas. Jāņem vērā, ka auzu pārslas pārsvarā satur tikai ogļhidrātus, bet vislabāko sajūtu var iegūt, ja uzņem visas uzturvielu grupas, tai skaitā olbaltumvielas un taukus.

Veicot dažādus eksperimentus, es sāku putrām pievienot papildus olbaltumvielas - biezpienu, olu baltumus, vienkārši vārītu olu blakus vai grieķu jogurtu. Un rezultāts bija - apēdot šādas olbaltumvielu putras, sāta sajūta ir vismaz divas reizes ilgāka. Šādi es tiešām varu 3-4h par otrām brokastīm nedomāt.

Ja dodos uz rīta treniņiem, tad apēdot šādu variāciju 7:00, mierīgi varēšu ēst 12:00 bez bada sajūtas, kas citādi mani piemeklē dienas pirmajā pusē. Lūk, zemāk trīs mani mīļākie brokastu varinati jums iedvesmai.

*Man vislabāk garšo Herkuless Bio produkcija, jo šīs auzas tiešām ļoti labi uzbriest, bet izmantot droši var jebkuras pilngraudu pārslas.

**Olas ikdienā lietoju lauku, un tādām nekad nemetu ārā dzeltenumu. Šīm putrām izmantoju Balticovo gatavo olu baltumu iepakojumā.

Auzu pārslas ar olu baltumiem, banānu un avokado.

Nepieciešams 1 porcijai:

*40g pilngraudu auzu pārslas

*1/2 banāna

* 60-80g olu baltumu

*1/2 avokado

*50ml piena pēc izvēles

*200ml vāroša ūdens


Pagatavošana:

*Iepriekšējā vakarā vai vismaz 20min pirms vārīšanas auzas aplej ar karstu ūdeni, un uzliek vāku. Šādi tās lieliski uzbriest un no rīta ir gatavas burtiski dažās minūtēs.

*Uzbriedušām pārslām pielej pienu, un sagrieztu banānu, pavāra 2min, ja patīk sķidrāka putra, var pievienot vairāk piena.

Pa nakti pārslas ir uzbriedušas gandrīz gatavas un šeit ir tikai jāuzsilda.

*Pievieno olu baltumus - sākumā iesaku sākt ar mazāku daudzumu, lai saprastu kāda garša patīk vislabāk. Es pati labprāt pievienoju arī 100g, jo man patīk olas baltuma gaisīgā struktūra.

*Turpina vārīt vēl 2-3min, maisot ar lāpstiņu. Uzliek katlam vāku, gatavo kafiju un pasniedz ar sagrieztu avokado.

* Ja patīk salda putra, pievieno medu, rozīnes, vai ko citu pēc izvēles. Kopumā saldumu nodrošina banāns.



Auzu pārslas ar olu baltumiem, zemesriekstu sviestu, datelēm un vīģēm.


Nepieciešams 1 porcijai:

*40g pilngraudu auzu pārslas

*1 tējkarote (15g) riekstu sviesta

* 60-80g olu baltumu

* Viena gatava vīģe

* Divas lielas dateles

*50ml piena pēc izvēles

*200ml vāroša ūdens


Pagatavošana:

*Auzu pagatavošanas solis paliek nemainīgs, tomēr šeit jau sākumā piegriež klāt dateles un vāra kopā ar pārslām, pienu, kamēr gatavs - atkal pievieno olu baltumus, pavāra, ļauj uzbriest.

* Gatavai putrai pievieno riekstu sviestu, atceroties par mērenību - ar šiem produktiem ir viegli netīšām pārspīlēt ar porcijas izmēru. :) *Šoreiz pievienoju arī vīģes papildus saldumam - īsta rudens garša.

Auzu pārslas ar biezpienu, ābolu un rozīnēm.

Absolūts sāta sajūtas favorīts.


Nepieciešams 1 porcijai:

*40g pilngraudu auzu pārslas

*60g biezpiena

* 20g rozīnes (vai citi žāvēti augļi)

* 1/2 salda ābola

*50ml piena pēc izvēles

*200ml vāroša ūdens

*Kanēlis

* 1 ĒD kļavu sīrupa vai medus, ja vēlas papildus saldumu.


Pagatavošana:

*Iepriekšējā vakarā vai vismaz 20min pirms vārīšanas auzas aplej ar karstu ūdeni, pievieno kubiņos sagrieztu ābolu, rozīnes un uzliek vāku.

* Nākamā rītā vai uzreiz vāra kopā ar nedaudz piena vai papildus ūdens, ja patīk škidrākas konsistences putra. Kad sasniedz gatavību, āboli būs kļuvuši mīkstāki - pievieno biezpienu. Visu uzkarsē 2min, samaisa un ļauj vēl minūti pastāvēt zem vāka.

*Bļodiņā var pievienot papildus kanēli rudenīgai smaržai,kā arī medu vai kļavu sīrupu.


Droši esiet radoši, un variējiet ar sastāvdaļām, meklējot savu īsto garšu. Lai izdodas sasildīties un garšīgi paēst rudens rītos!

0 comments

Recent Posts

See All
bottom of page